COVID-19

Reinceperea slujbelor bisericii (incepand cu Iunie 14, 2020)

Odinioara imparatul David canta: “Da, Dumnezeu este ajutorul meu, Domnul este sprijinul sufletului meu!” (Psalm 54:4). Aceasta este experienta noastra in aceste zile. Prin binecuvantarea lui Dumnezeu, incepand de duminica, Iunie 14, Biserica Baptista Romana din Toronto isi va putea relua slujbele in cladirea bisericii de pe 36 Broadlands Blvd. M3A 1J3 Toronto
 
Rugamintea pe care o avem pentru moment este sa se vina la slujba bisericii in mod alternativ, o duminica da si una nu, astfel ca sa ramanem la reglementarea guvernului din ON de folosire a 30% din capacitatea cladirii si, in acelasi timp, ca toti sa aiba oportunitatea sa participe la inchinare.

In aceasta perioada de pandemie, fratii, surorile si prietenii care vor participa la slujbele bisericii vor urma recomandarile si reglementarile stabilite de catre guvernul federal si provincial pentru adunarile publice. 
 
Frati si surori voluntari vor face curatenie in cladirea bisericii si vor dezinfecta suprafetele pe care persoanele le ating frecvent. Cu tot efortul facut, posibilitatea contaminarii cu COVID-19 este reala si inca periculoasa: va rugam sa hotarati participarea la slujbele bisericii analizand conditiile cu multa atentie si intelepciune, stiind ca Biserica nu este responsabila si nu poate preveni in totalitate pericolul de infectare.  
 
Pentru inceperea si desfasurarea slujbelor in conditii cat mai sigure posibil, pentru a ne proteja reciproc, pentru a mentine dragostea frateasca, unitatea si armonia bisericii vom alege sa respectam lucrurile care sunt enumerate in continuare, gandite sa ne ghideze si sa ne ajute in acest timp de tranzitie si necunoscut.
Prin felul in care vom alege sa ne purtam si sa respectam reglementarile autoritatilor vom inalta Numele Domnului, fiind o buna marturie inaintea oamenilor.
Multumim fiecaruia pentru intelegere si rabdare. 
 
In perioada urmatoare, Biserica va avea doua intalniri saptamanale:

 • Seara de rugaciune, in fiecare miercuri de la ora 7.30 pm, folosind platforma zoom
 • Slujba in cladirea bisericii, in fiecare duminica de la ora 10.00am

Activitatile pentru copii si tineri nu pot fi reluate deocamdata, vom incerca sa le mentinem on-line probabil pana la inceperea vacantei.
 
Familiile vor sta impreuna in Auditorium de la inceputul si pana la sfarsitul slujbei. Rugam parintii sa-si tina copii foarte aproape langa ei, sub supraveghere permanenta. Va rugam sa insotiti copii daca au nevoie sa foloseasca baia si sa-I ajutati sa inteleaga ca nu dorim sa fie expusi inutil riscurilor si ca urmare nu vor putea sa circule prin cladire.

Slujbele din cladirea bisericii vor avea o durata limitata la putin peste o ora. In perioada urmatoare vom avea internet la biserica si, prin folosirea platformei zoom, cei care nu pot fi in Casa Domnului, vor putea participa la slujba, nu numai vizionand, ci chiar implicandu-se (in masura in care acest lucru ca fi posibil datorita conditiilor tehnice sau timpului acordat slujbei bisericii).
 
Pentru ca virusul continua sa se raspandeasca si pericolul nu a trecut, apelam la intelegerea dumneavoastra si va rugam sa respectati recomandarea ca urmatoarele categorii de persoane, considerate vulnerabile, sa aleaga sa urmareasca slujba prin internet:

 • persoane care sufera de afectiuni cronice precum diabet, boli cardio-vasculare, pulmonare sau orice alte boli cu grad mare de vulnerabilitate
 • persone in varsta – mai ales cele care prezinta vulnerabilitati medicale
 • familii cu copii mici

Pentru a-i proteja pe cei prezenti, frati, surori si prieteni dragi, persoanele care au simptome de boala cum ar fi tuse, febra alte simptome asociate racelilor; persoane care stiu ca au intrat in contact cu persoane bolnave de COVID-19 sau au calatorit, sunt de asemenea rugate sa ne fie aproape participand doar la slujba bisericii on-line. 
 
Cei care vom alege sa venim la slujba bisericii suntem rugati sa respectam urmatoarele reglementari:

 1. Vom veni la Casa Domnului punctual, de preferat cu cateva minute inainte de inceperea slujbei bisericii 
 2. Vom folosi obligatoriu dezinfectantul pentru maini care este pus la dispozitie pentru acest scop, la intrarea in biserica.
 3. Suntem rugati sa purtam masca de protectie in parcare, la intrarea in cladire, la iesirea din cladire,si ori de cate ori nu se poate respecta distanta de 2m intre persone. Vor fi puse la dispozitie masti de unica folosinta insa este recomandat sa avem propria masca refolosibila.
 4. Datorita circumstantelor, nu vom avea posibilitatea sa alegem locurile in sala si vom ramane acolo unde suntem asezati de fratele sau sora voluntar care se va ocupa de noi si ne ajuta sa gasim locul pe care-l vom ocupa in Auditorium.
 5. Bancile se vor ocupa incepand de la randurile din fata si pana la cele din spate in sala mare, apoi se va continua la balcon. La terminarea slujbei iesirea va fi incepand cu balconul, locurile din spate ale Auditorium-ului si continuand spre randurile din fata. 
 6. Suntem rugati sa nu circulam prin sala sau prin cladire. Daca este necesar sa folosim toaleta, vom cobori in basement folosind scarile de la intrarea principala si ne vom intoarce in sala folosind scarile laterale si intrarile in sala, situate in partea dreapta si in partea stanga  a podiumului. Un frate voluntar ne va ajuta daca va fi nevoie sa intelegem sensul de mers 😀. 
 7. Suntem obligati, in orice moment,  sa pastram distanta de 2 metri fata de  alte persoane. Ca urmare, orice salut care presupune contact fizic trebuie evitat.
 8. La terminarea slujbei, vom ramane pe locurile pe care suntem asezati pana cand un un frate voluntar va coordona iesirea din biserica si ne va ajuta sa respectam cu strictete masurile de distantare fizica. 
 9. De-a lungul slujbei bisericii vor fi cateva momente de inchinare prin cantare. Un frate sau o sora va canta de la microfon, iar cei prezenti vom putea sa ne alaturam inchinarii, doar murmurand.
 10. Vom continua sa facem colecta bisericii numai on-line prin Interac eTransfer. 

Ii suntem recunoscatori Domnului pentru acest pas prin care este posibila reluarea slujbei bisericii. Apelam la membrii bisericii pentru a tine in rugaciune acest inceput, pentru asigurarea protectiei Domnului in ceea ce ne sta inainte si pentru propasirea Imparatiei lui Dumnezeu chiar in aceste vremuri dificile.
 
Va multumim pentru dragostea frateasca, rabdarea si intelegerea pe care le aveti pentru noi si impreuna vom face orice efort pentru a respecta recomandarile si reglementarile care ne stau inainte, pentru a nu pune in pericol sanatatea fratilor de credinta si prietenilor bisericii si pentru a nu periclita intalnirile in Casa Domnului. 
 
Dumnezeu sa se indure de noi tinandu-ne sanatosi, binecuvantandu-ne si ajutandu-ne sa facem lucrarea Sa,
 
Comitetul de conducere a Bisericii Baptiste Romane din Toronto

Ca si credinciosi, proclamam suveranitatea lui Dumnezeu peste toate lucrurile, inclusiv peste coronavirus. Dumnezeu este Creatorul, El ne cunoaste nevoile si suferintele si apelam la mila si indurarea Sa in oprirea acestei pandemii.

Ne vom ruga pentru cei bolnavi si vom sluji pe Dumnezeu, ca si pana acum, fiind binecuvantare semenilor nostri in aceste clipe dificile.

Ca Biserica vom privi viitorul nesigur dinaintea noastra fara teama, plini de credinta, bazandu-ne pe harul, promisiunile si ajutorul lui Dumnezeu. Vom trai cu intelepciune alegand sa ne incredem in Domnul si sa respectam regulile de igiena care ne ajuta la prevenirea bolii.

Informatiile de mai jos au rolul de a cunoaste evolutia pandemiei, de a ne ajuta sa facem cele mai bune alegeri si sa ne ghideze in rugaciune si slujire.

IMPORTANT

LINKS CU INFORMATII

DE CONSIDERAT

 • Medicamente (atat cele de pe prescriptie, cat si pentru raceala) pentru o perioada mai indelungata de timp
 • Persoane de contact la care sa puteti apela in cazul in care va imbolnaviti (in afara de autoritati)
 • Alimente care sa acopere necesarul familiei pentru o perioada mai indelungata de timp
 • Magazine care va pot livra alimente daca veti avea nevoie (Ex. Walmart)
 • Asigurare in cazul ramanerii fara loc de munca (Ex. Jose Salloum)

DACA AVETI SIMPTOME

PUTETI APELA LA NOI

 • daca va imbolnaviti, vrem sa ne rugam pentru voi. Ne puteti anunta la bbrtoronto@gmail.com sau (416) 803-7794
 • daca aveti nevoie sa vorbiti cu cineva despre lucrurile spirituale ne puteti contacta la bbrtoronto@gmail.com sau (416) 803-7794

EMCC